Series Info Registration Course Map Doggie Dash Results Photos Sponsors OBRA Kruger's the Pixie Project

 

Info (Race Flyer)

Race Schedule (similar to Cross Crusade):
8:30am Cat 4 Men, Clydesdales, Athenas (45 min)
9: 25am Cat 4 Masters Men 35+, Masters 60+, Masters 70+ (45 min)
10:15am Course Preview (10 min)
10:25am Cat 5 Men, Single Speed Women (45 min)
11:20am Cat 3 Masters Men 35+, Masters 50+ (45 min)
12:05pm Kids Cross (15 min)
12:20pm Course preview / Podiums Morning Races (10 min)
12:30pm Cat 3/4/5 Junior Men, Cat 3/4/5 Junior Women (30 min)
1:00pm Doggie Dash (10 min)
1:10pm Cat 2/3 Men, Single Speed Men, Cat 1/2/3 Junior Men (45 min)
2:00pm Course preview (10 min)
2:10pm Cat 3 Women, Cat 4 Women, Cat 5 Women, Cat 1/2 Masters Women 35+, Cat 3 Masters Women 35+, Masters Women 50+, Cat 1/2/3 Junior Women (45 min)
3:05 Cat 1/2 Men, Cat 1/2 Women, Cat 1/2 Masters Men 35+ (60 min)
4:15pm Podiums Afternoon Races (15 min)

Venue Address
Kruger's Farm Market - 17100 NW Sauvie Island Rd, Portland, OR 97231

Bib & Shoulder Numbers  **** make sure to pin numbers on your left side! ****
- We will use the Cross Crusade bib/shoulder numbers, so if you already have a set, make sure to bring it.
- If this is your first cyclocross race of the season or plan to change categories, you will also have to pick up a new bib number at registration.

Final Call-Up List (updated Fri 11/17at 9:00pm)
- All riders who have pre-registered will enjoy a call-up at the start of their category in the order they have pre-registered.
- In addition, reigning State Champions (in top level categories) and top-5 Cross Crusade Series finishers (i.e. top-5 in overall standings after final race at Barton Park) in each category will receive a priority call-up.

Prizes
$300 cash pay-out to Cat 1/2 Men & Cat 1/2 Women.
$500 in West End Bikes gift certificates for the winners in all other categories
$1,500+ in raffle & podium prizes, courtesy of our generous sponsors!

Free Kids Races - Presented by Islablkes!
Kids up to age 9* are welcome to come try out cyclocross on a kid-friendly, closed course.
Islabikes will be on hand to help and demo some of their bikes specifically designed for kids. They will have medals for each kid racer!
Look for the white Islabikes tent to get signed up. Entry is free, just bring a bike, helmet, and parent or guardian.
Hot Laps Hot Laps let kids take a lap of the course to learn it
10:30am Hot Lap (3 years old and younger)
10:35am Hot Lap (4 year olds)
10:40am Hot Lap (5 year olds)
10:45am Hot Lap (6-7 year olds)
10:50am Hot Lap (8-9 year olds)
Races
11:00am balance bikes (One Lap)
11:10am 4-5 year olds (10 minutes)
11:25am 6-7 year olds* (10 minutes)
12:05pm 7-9 year olds* race on the adult course (15 minutes)
*First-timers who are older are welcome to give it a try.

Doggie Dash CX World Championship - Presented by PDW & benefiting the Pixie Project!
4 categories: Open Male/Female, Clydesdale (dog 50lbs+), Masters (dog 10 yrs+), Carry-On/Lap Dogs.
Dog race registration: from 10:30 to 12:45 at the PDW Doggie Race tent.
Entry fee: suggested donation of $5 (or more), with all proceeds benefiting the Pixie Project.
Staging starts at 1pm. Dog races off at 1:15pm sharp. The dog course will be about 0.5 mile long and will include barriers and other dog-friendly features. For the safety of the dogs and spectators, no bikes in this race and all dogs must be on-leash (regular leashes only, no flexi-leashes or skijoring set-ups). More details.

Volunteer and race for FREE!
We are still in need of some hands to help with set-up, course marshaling, registration and tear-down. If you like to help out in exchange for a free race entry - for yourself or a friend - just shoot us an email!

Any questions?
email Kris Schamp at kris@portlandracing.com.

Directions
Kruger's Farm is located at 17100 NW Sauvie Island Rd, Portland, OR 97231. Coming from Portland, take Hwy 30 West (towards Scappoose). At the first stop lights past Linnton, you turn right and cross the Sauvie Island bridge and continue onto Sauvie Island Rd for about 1.5 mi. Kruger's Farm will come up on your right [Google Maps].

There will be a $5 parking fee per car, so be smart and carpool with friends, or just ride over to the farm on your bike. Please make sure to bring exact change!